Forum för tekniska fysiker inbjuder till webbinarium 21 mars 2024: AI för att skydda världen – en teknisk fysiker berättar

En presentation som genomförs digitalt av Staffan Truvé medgrundare och CTO för Recorded Future.

Internet är idag den främsta källan till all information, och allt som sker i världen speglas på internet.Genom att organisera innehållet på internet för analys kan vi skapa en ”Intelligence Graph” som beskriver vad som händer i världen. Detta kan sedan användas för att förebygga hot, allt från naturkatastrofer och pandemier till cyberattacker. Med hjälp av AI kan vi både strukturera innehållet på internet och ge mänskliga analytiker stöd för analys och rapportering. I dagens värld, när även onda krafter använder AI, är det viktigare än någonsin att de som försvarar goda värden har tillgång till kraftfulla verktyg och samarbetar. Föredraget beskriver hur Recorded Future hjälper till med detta!

Föredraget hålls av Staffan Truvé som  är medgrundare och CTO för Recorded Future. Tidigare var han VD för Swedish Institute for Computer Science (SICS) och Interactive Institute. Staffan har varit med och grundat mer än ett dussin högteknologiska start-ups. Han är teknisk fysiker och har en doktorsexamen i datavetenskap från Chalmers tekniska högskola och en MBA från Göteborgs universitet. Han har varit Fulbright Scholar vid MIT. Hans forskningsintressen inkluderar artificiell intelligens och informationsvisualisering. Staffan är ledamot av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien

Webbinariet äger rum

Torsdagen den 21 mars 2024 kl. 17.15

Vi  ber er anmäla er via nedanstående länk

https://forms.gle/Hpa4MqefTyF6KX637

Om ni har några svårigheter med detta kan ni också som tidigare anmäla er till Folke Hjalmers via mailadressen

folke.hjalmers@chalmersindustriteknik.se

Anmälan till webbinariet bör ske senast den 14 mars 2024 varefter en länk kommer att skickas ut.

Hoppas många kan delta vid detta webbinarium

Boel Wadman

Ordförande i Forum för tekniska fysiker