Veckans alumn: Sabina Söderstjerna

Hej allihopa! Vi hoppas att tentorna gick bra och att ni har laddat batterierna inför läsårets sista läsperiod. Den här veckan är det Sabina Söderstjerna som berättar om sitt jobb och vilka erfarenheter hon fått från Chalmers. Trevlig läsning!

Program (F/TM och master)?
Teknisk Matematik med mastern Sustainable Energy Systems (MPSES)

Arbetsplats idag?
Einride, mjukvaruutvecklare

Vilka kurser tycker du varit mest relevanta för det du jobbar med idag?
Framförallt är de programmeringskurser jag läste mest relevanta för mina arbetsuppgifter dock är det de övergripande kurserna i hållbara transportsystem och energisystem som gjorde mig intresserad av företaget.

Vad är det du främst tagit med dig från studierna på F/TM?
Förmågan att tackla och lösa problem

Finns det något med arbetslivet som inte alls var som du tänkt dig?
Jag trodde inte att man skulle lära sig så mycket nytt av sitt arbete som jag gör.

Hur fick du ditt första/nuvarande jobb?
Jag hade lite tur med kontakterna och fick på det viset kontaktuppgifter till en av de som jobbade på Einride och på den vägen var det.

Var du aktiv i något ideellt arbete under din studietid?
Ja, jag var aktiv både inom sektionen (F6, kärnstyret och BalNGT) och inom kåren (GasqueK, valnämnden och FuM-ledamot). Jag brukar säga att utan mitt engagemang utanför studierna hade jag aldrig klarat mig på fem år.

Om du skulle ge ett tips till någon som gör sin kandidat, vilket tips skulle du då ge den?
Kämpa på, det blir lättare. Det är tungt under kandidaten av många olika anledningar, för mig var det väl att under mastern läste jag kurser jag själv initialt var mer intresserad av och det är alltid lättare att lära sig något man tycker är roligt.

Om du skulle ge ett tips till någon som gör sin master, vilket tips skulle du då ge den?
Läs de kurser du tycker låter roliga, mastern är tiden du ska prova på allt för att kunna välja vad du ska börja din karriär inom. Var inte rädd för att bredda dig, det är lättare än vad man tror att byta riktning under arbetslivet.

Hälsningar,
Sabina Söderstjerna