Årets studieresa

kirunawordpress

Uppdatering!

Resan kostar nu endast 1500:- för alla studenter på kandidatnivå! Det är tack vare vår fantastiska PA, som har gjort detta möjligt. Om du studerar på masternivå har du också möjlighet att ta del av sponsringen om du skickar ett mail till jana@chalmers.se och motiverar varför.

Hej igen!

Som ni kanske vet har det återigen blivit dags för sektionens studieresa, som i år kommer ta er till Kiruna! Väl däruppe kommer vi besöka både Institutet för Rymdfysik, IRF, och LKAB:s gruva. Vi kommer också besöka Kirunas högsta topp och få reda på hur man faktiskt flyttar en hel stad.

IRF: Vi kommer spendera en heldag på IRF och få en rundvandring på deras campus, föredrag om deras verksamhet och forskning

LKAB: Vi kommer besöka LKAB:s gruva, deltaga i en föreläsning och besöka Kirunas topp, med utsikt över hela staden och infomartion om planerna för Kirunas framtid

Resa: Vi kommer ta oss mellan Göteborg/Kiruna via nattåg. Vi åker från Göteborg 17:30 och är framme runt 15:00. Resan kommer ta lite mindre än ett dygn, med ett byte under dagstid. Hemresan går från Kiruna vid 15:00 och vi är tillbaka i Göteborg igen 13:30 nästa dag.

Boende: Vi kommer bo på ett vandrarhem mitt i Kiruna, Kiruna Rum, mindre än en minut från närmsta mataffär. Lokalerna är nyrenoverade med upp till fyra personer per rum med tillhörande kök, och erbjuder både gratis Wi-Fi samt sängkläder. Frukost kommer inte finnas på hotellet men tillhandahålls av FARM.

Schema:

  • Söndag 7 juni: Åker via nattåg upp mot Kiruna
  • Måndag 8 juni: Framme, checkar in på vandrarhemmet
  • Tisdag 9 juni: Besöker LKAB:s gruva och Kirunas topp
  • Onsdag 10 juni: Besöker IRF under en heldag
  • Torsdag 11 juni: Åker hem på morgonen igen, hemma tidigt på fredag.

Resan kostar i nuläget 2500 kr 1500 kr om du studerar på kandidatnivå .Anmälan görs enklast på:

farm.anmalan@gmail.com

senast den 30:e maj. Observera att det är först till kvarn som gäller!

Om ni har några frågor är det bara att kontakta oss, hoppas vi ses där!