Bästa sektionsmedlemmar: En lägesrapport

Bästa sektionsmedlemmar,

Sommaren närmar sig och man önskar att tentorna var längre bort, samtidigt som man vill ha dem överstökat så fort som möjligt. För er som har anmält er till vår CERN-resa direkt efter tentaveckan väntar en härlig utflykt till vackra Genève och det omåttligt fantasikittlande resmålet: partikelaccelerator. Vi kommer tillsammans se anläggningen som bekräftade Higgs-partikelns existens, och få träffa forskare som arbetar där som får berätta om sina jobb. Idag är sista anmälningsdag och det finns otroligt nog platser kvar, så tveka inte utan maila eller fråga oss för att få mer info/anmäla er! Kom igen, det blir kul.

Vad gäller vår övriga verksamhet har vi gjort en del omvärderingar inför nästa år. Vi kommer prova på att byta ut vår årliga arbetsmarknadsmässa F-dagen mot ett par branschkvällar per läsår istället. Dessa kommer innefatta 1-4 företag från en specifik bransch (t.ex. mikrovågsteknik, life science, rymdteknik, kärnkraft, IT…) åt gången, och tanken är att ni alla ska få ha möjligheten att gå på dessa och få en större förståelse för den otroliga bredden vi har som går på Teknisk fysik och Teknisk matematik. I de fall det är möjligt kommer vi dessutom koppla kvällarna till relevanta mastersprogram. Tanken är lite att det ska finnas något nytt att gå på varje år, att det inte bara är ”samma vanliga tugg” som man redan har sett förra året.

Vi testar nya saker helt enkelt. Vi vill utveckla FARM så att det ska hjälpa gemene F:are bäst. Vi vill att du ska bli manad till att titta upp från studierna och fundera över vad du vill arbeta med sen och hur du tar dig dit. Hur du gör dig själv anställningsbar, och vad du kan ta med dig från den här utbildningen ut i arbetslivet senare.

Kommande: CERN-resan, sommarlov, mottagningen, mentorskapsprogram!

Bästa hälsningar,
FARM