Ta uppdrag inom läxhjälp hos Allakando

Har du tid över och vill ha ett meningsfullt engagemang och som dessutom är ett bra komplement till CSN? Då bör du fundera på att ta uppdrag som läxhjälpare hos Allakando som är ett av Sveriges största läxhjälpsföretag.

Det är många som är på jakt efter en sysselsättning som går att kombinera med studier på universitet eller högskola. Det är inte alltid helt lätt, då det som student kan vara svårt att kombinera en sysselsättning med fasta tider, med en utbildning innehållandes olika obligatoriska moment vars tider inte alltid går att överblicka i förväg. Många studenter vill därför ha möjlighet att engagera sig i något som inte har fasta tider. Allakando erbjuder en sådan flexibel möjlighet inom sin läxhjälp.

Läxhjälp i alla ämnen

Många förknippar nog läxhjälp med privatundervisning för elever som läser i grundskolan. Exempelvis att en elev på högstadiet behöver särskild hjälp att repetera inför det nationella provet i matematik i årskurs 9. Det är mycket riktigt att det finns en stor efterfrågan på läxhjälp i grundskolan, men Allakando erbjuder studiehjälp i alla ämnen på grundskolan, gymnasiet och på universitet och högskolor. Så för den som har kunskaper i något ämne som det finns efterfrågan på, kan med fördel höra av sig till Allakando om den är intresserad av att ta läxhjälpsuppdrag.

Mattehjälp

Det kanske vanligaste ämnet som elever vill ha hjälp med inom läxhjälpen är matematik. Svenska elever har svårare för matematik än andra ämnen, visar internationella kunskapsmätningar som PISA. Det är därför många vill ha undervisning i just matematik. Allakando har lång erfarenhet av att bistå elever med matematik, men det finns även andra företag som också har den erfarenheten. Smartstudies har jobbat särskilt med läxhjälp i matematik och söker ofta mattelärare, läs på om de här.

Läxhjälp för att klara högskoleprovet

Som tidigare nämnt så undervisar Allakando elever i alla åldrar och som läser ämnen från allt från matematik till spanska. Men det är också många som efterfrågar hjälp att plugga inför högskoleprovet. Högskoleprovet är inget obligatoriskt prov som man måste skriva för att kunna läsa på högskolor eller universitet – utan är en möjlighet att skriva ett prov för att visa sina kunskaper för att kunna läsa vidare. Det innebär att man får möjlighet att konkurrera i fler urvalsgrupper och man stärker därav sina chanser att komma in. Man erbjuds dock ingen undervisning inför provet – utan det förutsätter att man pluggar själv. Många vill dock ha hjälp med att plugga inför provet och då kan man anlita läxhjälp. Här finns mer information om vad Allakando erbjuder för stöd inför högskoleprovet, bland annat i form av en digital kurs.

RUT-avdrag för läxhjälp

Tidigare fanns möjligheten att göra skatteavdrag för läxhjälp. Den möjligheten har dock tagits bort till följd av politiska beslut. Men det går fortfarande att få privatundervisning till mycket förmånliga priser – vilket gjort att intresset att ta hjälp av ett läxhjälpsföretag alltjämt är mycket stort. I dagsläget finns inget politiskt besked om att återinföra RUT-avdrag för just denna verksamhet.